Geld en drugs ingenomen bij inspectie Nieuwegeinse growshops

© Pixabay
NIEUWEGEIN - Bij inspecties van twee vermoedelijke growshops in Nieuwegein, zijn hennep, geld en spullen om kwekerijen op te zetten in beslag genomen. Dat meldt de politie.
Bij de eerste growshop vonden de politie, belastingdienst en de gemeente een flinke hoeveelheid hasj en hennep die bedoeld was voor de handel. Ook was er een grote som contant geld aanwezig. De politie heeft de drugs en het geld in beslag genomen en is een onderzoek gestart. Bij het andere bedrijf lagen producten die worden gebruikt voor grootschalige hennepteelt. In beide gevallen is er niemand aangehouden. Welke bedrijven het zijn heeft de politie niet bekend gemaakt.
Een growshop mag goederen leveren voor kleinschalige thuisteelt van hennep voor eigen gebruik. Maar om te voorkomen dat dit soort bedrijven spullen verhandelt om grote kwekerijen op te zetten, worden de controles opgeschroefd. Het initiatief daarvoor ligt bij de gemeenten en de belastingdienst, die daarbij hulp krijgen van de politie. Die waarschuwt vandaag dat growshops in heel Midden-Nederland dit najaar een bezoekje kunnen verwachten.
Eerder deze maand deed de politie een grote inval bij een groothandel en growshop op de Ravenswade in Nieuwegein. Beide bedrijven worden ervan verdacht artikelen te leveren voor de professionele hennepteelt. Volgens het OM heeft de groothandel een omzet van 25 tot 30 miljoen euro per jaar, volgens de politie "de grootste van Nederland".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.