Lokale partij Baarn wil af van vrachtwagens in centrum

© RTV Utrecht
BAARN - Als het aan de Baarnse Onafhankelijke Partij wordt het vrachtverkeer in het centrum van Baarn aan banden gelegd. Aanleiding is de vrees voor een gevaarlijke verkeerssituatie op de drukke Kooijhoek, als er binnenkort een nieuwe supermarkt wordt gebouwd.
Op de plek aan de Eemnesserweg waar vroeger garage Kooij stond, moet een nieuw pand komen voor supermarkt Aldi. De bevoorrading van de winkel lijkt alleen mogelijk als de vrachtwagen stopt op de drukke doorgaande weg en vervolgens achteruit een bochtje maakt richting het magazijn. De manoeuvre die vrachtwagenchauffeurs moeten maken voor de bevoorrading, is volgens verschillende lokale politici vragen om ongelukken.

DISTRIBUTIECENTRUM

"De vele vaak grote en zware vrachtwagens die de supermarkten bevoorraden leveren met hun manoeuvres in smalle straten niet zelden hinderlijke en verkeersgevaarlijke situaties op voor de overige weggebruikers", vindt fractievoorzitter Kees Koudstaal van de Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP).
De lokale partij vindt het daarom hoog tijd voor een onderzoek naar mogelijkheden om het vervoer van goederen binnen de gemeente op een andere manier plaats te laten vinden. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een distributiecentrum neer te zetten op industrieterrein de Noorschil. Daar kunnen goederen dan worden aangeleverd die vervolgens in kleine bestelauto's verder in het dorp worden vervoerd. De BOP geeft hierbij de voorkeur aan elektrische en/of op groen gas rijdende voertuigen.
Morgen moet de gemeenteraad het bestemmingsplan voor de Kooijhoek vaststellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.