Winkelcentrum The Wall voor bijna 50 miljoen euro verkocht

© RTV Utrecht / Steef Bouwman
UTRECHT - The Wall in Leidsche Rijn heeft een nieuwe eigenaar. Het winkelcentrum is voor 49 miljoen euro verkocht aan investeerders Urban Interest en Built to Build.
In 2009 opende The Wall zijn deuren, het winkelcentrum weet negen jaar later echter nog altijd niet de verwachtingen waar te maken. De lage bezoekersaantallen zorgden ervoor dat onder meer Karwei en Sportsworld al hun deuren sloten.
Toch zit er nog rek in het winkelcentrum, vinden Urban Interest en Built to Build. De beleggers uit respectievelijk Den Haag en Den Bosch hebben het pand overgenomen van Propertize, dat weer onderdeel is van de Amerikaanse firma Lone Star Funds.
Bezoekers van The Wall hopen dat er tenminste íets verandert. Twee winkelgangers laten voor de camera van RTV Utrecht weten op welke veranderingen ze hopen.
Winkelcentrum The Wall verkocht
De winkeliers zijn blij met de verkoop. Een medewerker van de Mediamarkt zegt, dat de overname 'alleen maar positief kan uitpakken'. Volgens haar is het 'goed dat nieuwe ondernemers zich in The Wall vestigen.'
Medewerkers van de Intertoys mochten niet inhoudelijk reageren. Een medewerker laat wel weten dat hij tevreden is met de overname. "Ik hoop dat er daadwerkelijk nieuwe winkels bij komen. Ik werk hier al sinds 2011 en ik merk dat mensen vooral naar Leidsche Rijn Centrum gaan. Dat is jammer."
Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet", laat Leonie van Putten van koffieketen Doppio weten. "We zitten er nog steeds na acht jaar. Dat zegt wel iets over onze levensvatbaarheid."
Naast Decathlon vestigt ook Amac zich dit jaar nog in The Wall. De Apple-winkel wordt de grootste huurder in het pand, met ruim 6000 vierkante meter.
De Decathlon in The Wall.
De Decathlon in The Wall. © RTV Utrecht / Steef Bouwman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.