Regio Utrecht viert Halloween

© ANP
MAARSSENBROEK - Het vieren van Halloween is natuurlijk hartstikke Engels en Amerikaans, maar ook de regio Utrecht heeft het griezelvirus vandaag echt te pakken.
Zo wordt de Maarssense wijk Fazantenkamp omgetoverd tot een waar spookdorp. Er wordt een route uitgezet waarop kinderen snoep kunnen ophalen.
Halloween in Maarssen
Halloween in Maarssen © RTV Utrecht
De voorbereidingen zijn in volle gang in Maarssen.
De voorbereidingen zijn in volle gang in Maarssen. © Pim Klunder
Ook in Soest wordt uitgepakt. Vrijwilligers bouwen een spookhuis, waar iedereen gratis doorheen mag lopen. Inmiddels zijn er al tweehonderd aanmeldingen binnen.
"Het spookhuis is gebouwd in de lege unit van de groentewinkel. De koelcel is een mortuarium, rook uit de kisten en natuurlijk zal iedereen de stuipen op het lijf gejaagd worden", aldus de organisatie.

COMMERCIE

In feestwinkel Hokus Pokus in Zeist is het ook druk in deze periode. De griezelige feestdag heeft de afgelopen jaren steeds meer bekendheid gekregen in Nederland en dat wordt volop gemerkt in de winkel.
"Er komen gewoon steeds meer klanten. Je ziet gewoon in de regio Utrecht dat steeds meer mensen Halloween gaan vieren en mensen pakken dan ook steeds meer uit gewoon. Vooral met schmink en lenzen en dat soort dingen. Het moet steeds enger, enger en enger worden eigenlijk", aldus eigenaar Peter Niesing.

STUKJE GESCHIEDENIS

Halloween komt oorspronkelijk uit Engeland waar het werd gevierd om de geesten van overledenen te eren. Halloween zoals wij dit nu kennen, heeft zich ontwikkeld in Amerika. Daar heeft het een commercieel randje gekregen.
Halloween wordt dus vandaag gevierd, maar dit weekend werden er ook al verschillende feesten georganiseerd. Onder meer in TivoliVredenburg in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.