Rechter oordeelt: huisjesmelker Chang mag bewoners Leidsche Rijn niet uit huis zetten

LEIDSCHE RIJN/MAARSSEN - Twee huurders van een pand in Leidsche Rijn mogen niet uit huis worden gezet door hun huurbaas Betty Chang. Volgens de rechter heeft Chang het duo niet op tijd laten weten dat ze een andere woning moesten zoeken.
Dus is de huurovereenkomst voor bepaalde tijd omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd geworden, die alleen kan worden opgezegd als er een dringende reden is. Mocht Chang de woningen toch ontruimen, dan moet ze een boete van 20.000 euro betalen.
Het pand waarom het gaat staat aan de Rijksstraatweg. Betty Chang is een beruchte huurbaas. De Maarssense vrouw werd al twee keer verkozen tot 'huisjesmelker van het jaar'. Volgens het Huurteam Utrecht haalt ze allerlei gekke streken uit, zoals de borg niet terugbetalen en het onderhoud niet uitvoeren. Ook zou ze veel te veel huur vragen.
Ook de bewoners van de Rijksstraatweg klagen over wanpraktijken van Chang. Zijzelf of haar medewerkers zouden zonder toestemming in de woonkamers zijn geweest. De badkamer werd vernield en enkele spullen waren verdwenen. Ook werd de watertoevoer afgesloten en een internetmodem weggehaald.
Chang komt telkens niet opdagen als ze voor de rechter staat. Ook vandaag liet ze weer verstek gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.