Zieke Witteman: "Het gaat niet goed, mijn lichaam wordt gesloopt"

© RTV Utrecht
STICHTSE VECHT - Marc Witteman, voormalig burgemeester van Stichtse Vecht, heeft op zijn blog een openhartige en emotionele update gegeven over zijn fysieke toestand. Hij schrijft dat hij nieuwe uitzaaiingen heeft en dat het steeds slechter met hem gaat.
"Ik schreef eerder al over hoe mijn ziekte kanker langzaam maar zeker mijn lichaam sloopt", schrijft Witteman. "Het gaat daarbij vooral om uitzaaiingen op mijn skelet. Ze veroorzaken daar vooral een soort versnelde vorm van botontkalking. Daardoor beweeg ik me steeds slechter. Momenteel kost het me veel moeite om me nog normaal voort te bewegen."
Witteman nam bijna drie maanden geleden afscheid als burgemeester. Hij wist toen al lange tijd dat hij kanker had en niet meer beter zou worden. Yvonne van Mastrigt is momenteel waarnemend burgemeester van Stichtse Vecht.
Sinds Witteman zijn diagnose kreeg, heeft hij zijn volgers telkens op de hoogte gehouden van zijn ziekteproces. Nadat hij definitief afzwaaide als burgemeester liet hij weinig meer horen. Maar omdat veel mensen vragen hoe het met hem gaat, heeft hij nu een nieuwe blog geschreven. De volledige tekst is hier te lezen.
De 57-jarige politicus heeft uitzaaiingen in zijn hoofd. "Ondanks het feit dat ik daar zelf nog niets van had gemerkt, was het erg schrikken. Dergelijke uitzaaiingen maken het risico op functie-uitval best groot."
"Ik ben maar eerlijk, het gaat niet goed met me. Ik ondervind nu elke dag hoe verschrikkelijk de ziekte kanker is. Het is een oneerlijke strijd geworden, die ik niet meer kan winnen."
Tot slot bedankt Witteman alle mensen die de afgelopen tijd met hem hebben meegeleefd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.