OM eist cel en werkstraf tegen agressieve Veenendaalse dief

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - Het Openbaar Ministerie heeft 250 dagen celstraf, waarvan 200 voorwaardelijk geëist tegen een 22-jarige man uit Veenendaal omdat hij twee keer iemand met geweld heeft beroofd. Ook wil de aanklager dat hij 200 uur werkstraf krijgt.
De man heeft al vijftig dagen in voorarrest gezeten. Als de rechter de strafeis overneemt, hoeft hij dus niet extra de cel in.
De man sloeg in april van dit jaar twee keer toe bij hetzelfde slachtoffer, zo luidt de verdenking. Eerst stal hij zo'n 1200 euro van de man die hij kende uit de buurt, omdat hij vond dat hij nog geld tegoed had. De verdachte liet daarbij een vuurwapen zien en zette een mes op de keel van het slachtoffer. Later wachtte hij dezelfde persoon op om een telefoon te stelen. Het slachtoffer ook toen weer mishandeld.
Naast de cel- en werkstraf wil het OM ook een contactverbod met het slachtoffer, een locatieverbod en een intensieve behandeling. De verdachte zit momenteel nog vast vanwege een ander delict, hij heeft een uitgebreid strafblad.
Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.