Instellingen

Verkeerschaos en lange files door ernstig ongeluk A2

© Michiel van Beers
UTRECHT/NIEUWEGEIN - Als gevolg van het ernstige ongeluk op de A2 bij knooppunt Oudenrijn is vanavond een verkeerschaos ontstaan.
Automobilisten stonden tot 's avonds laat in de file. De A2 tussen de knooppunten Everdingen en Oudenrijn was afgesloten. Dat zorgde ook voor een megafile op de A27 tussen Gorinchem en Everdingen. Niet alleen op de snelwegen waren opstoppingen, omrijders kwamen ook in Nieuwegein, Vianen en Culemborg muurvast te staan.
In de avondspits botsten rond 17.00 uur zes auto's en twee vrachtwagens op de A2 bij Oudenrijn. Er vielen meerdere gewonden en de ravage was groot. Rijkswaterstaat hield de A2 bij knooppunt Oudenrijn de hele avond dicht voor onderzoek en bergingswerkzaamheden. Over de toestand van de gewonden en de oorzaak van het ongeluk op de A2 is nog niets bekend.
Auto's die achter het ongeval stonden, werden teruggeleid naar de afslag Nieuwegein. Rond 19.45 was al het verkeer dat vaststond op de A2 weg. De Verkeersongevallenanalyse deed nog wel langdurig onderzoek.
Zwaargewonden bij ongeval op A2
Twee auto's bij het ongeval
Twee auto's bij het ongeval © Michiel van Beers
Zwaar ongeval bij knooppunt Oudenrijn
Zwaar ongeval bij knooppunt Oudenrijn © Michiel van Beers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.