RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Virtueel paardrijden bij Wellantcollege Houten

1/2
HOUTEN - Bij het Wellantcollege in Houten isvandaag een robotpaard in gebruik genomen. Studenten die in de paardensport willen werken, kunnen met de machine beter leren paardrijden.

Op de mbo-opleiding Paardensport en -houderij worden studenten opgeleid om te gaan werken met de dieren; bijvoorbeeld op een fokkerij of op een manege. Normaal gesproken krijgen de (voornamelijk)meiden praktijklessen op een manege 10 minuten verderop. Met de simulator kunnen nu ook op het college zelf lessen worden gegeven inrijden, ruiterfitness en springen.

"Het grote voordeel van dit paard is dat hij stilstaat. Hij rent nooit weg", aldus docentDenise Verwey. "Soms heb je studenten die het eng vinden om te springen. Hiermee kun je heel vaak hetzelfde laten doen.Zo kunnenstudenten in alle rust, in een veilige omgeving,wennen aan het springen."

De robot is een primeur, geen enkele andere opleiding in de Benelux heeft er n. De opleiding blijft uiteraard ook gewoon met paarden van vlees en bloed werken. Studenten moeten natuurlijk uren blijven maken op echte paarden.

Mensen die genteresseerd zijn in het simulatiepaard kunnen op vrijdag 16 en zaterdag 17 november komen kijken, tijdens de open dagen van het college.

Virtueel paardrijden bij Houtense opleiding


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -