Werkstraf geëist tegen vrouw die dreigde met aanslag bij Pyramide van Austerlitz

Archief.
Archief.
AUSTERLITZ - Het Openbaar Ministerie heeft 150 uur werkstraf en 1 maand voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 51-jarige vrouw. Zij zou hebben gedreigd met een aanslag bij een sportwedstrijd bij de Pyramide van Austerlitz.
De vrouw belde de organisatie van hardloop- en mountainbikewedstrijd Pyramide Trail op en kondigde aan dat er op zaterdagochtend een terreurdaad zou plaatsvinden.
Volgens de officier van justitie ging het vandaag om een atypische zaak. "Een doodgewone vrouw met blanco strafblad en een prima baan. Uit psychisch onderzoek blijkt dat ze geen stoornis heeft, maar ze zegt zich niks te kunnen herinneren van het plegen van het dreigtelefoontje."

ZOEKGESCHIEDENIS

Uit onderzoek blijkt volgens de officier dat er met haar telefoon is gebeld. In de zoekgeschiedenis van haar computer is te zien dat ze contactgegevens van de organisatie van het evenement heeft gezocht. Ook probeerde ze informatie te vinden over hoe ze anoniem een bericht kon versturen. De vrouw probeerde ook de gebruiksgegevens van haar telefoon en computer te wissen. Dat gebeurde allemaal in korte tijd rond 21.00 uur.

RUGNUMMERS

De vrouw was met haar partner deelnemer aan Pyramide Trail. Zij beweerde op de website van de organisatie te hebben opgezocht hoe ze hun rugnummers moesten verwisselen, maar daar is in de zoekgeschiedenis niets van terug te vinden.

GEHEUGENVERLIES

De vrouw heeft ooit een motorongeluk gehad. Mogelijk heeft ze als gevolg daarvan last van geheugenverlies. Het OM vindt een straf op zijn plaats, omdat het ging om een groot evenement met 500 deelnemers dat bijna werd afgelast. Het telefoontje zou veel angst hebben veroorzaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.