IJsselsteiner aangehouden na ongeval op A2 bij knooppunt Oudenrijn

© Michiel van Beers
UTRECHT - De politie heeft een 59-jarige man uit IJsselstein aangehouden naar aanleiding van het ongeluk gistermiddag op de A2 bij knooppunt Oudenrijn.
Het gaat om de vrachtwagenchauffeur die als eerste tegen een ander voertuig botste, laat de politie weten. "We verdenken hem er namelijk van dat aan zijn schuld te wijten is dat iemand zwaargewond is geraakt. We zijn het ongeluk aan het onderzoeken en zijn ook op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest", aldus een woordvoerster.

GEWONDEN

Het ongeluk gebeurde rond 17.00 uur. Daarbij waren zes auto's en twee vrachtwagens betrokken. Er raakten twee mensen gewond, onder wie één ernstig. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit Gouda, die bekneld kwam te zitten in haar auto. De overige betrokkenen zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.
De snelweg was de hele avond dicht vanwege het onderzoek en de bergingswerkzaamheden. Pas rond middernacht werd de A2 weer vrijgegeven. Over de oorzaak is nog niets bekend. De politie hoopt in contact te komen met getuigen van het ongeluk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.