RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vianen verhoogt budget claim Niemans Beton

VIANEN - De gemeente Vianen verhoogt op de valreep het budget dat ze denken nodig te hebben voor de claim van Niemans Beton. Dat blijkt uit de agenda van de gemeenteraad van Vianen.

De claim van Niemans Beton gaat over een gronddeal uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. Bij die deal zou er grond geruild worden, maar dat ging niet door. Het bedrijf Niemans Beton leed schade door het niet nakomen van de verplichtingen. Sindsdien staan de gemeente Vianen en Niemans Beton lijnrecht tegenover elkaar bij de rechter. Er wordt vooral geruzied over de hoogte van de schadeclaim. Voor zover bekend is het de langstlopende rechtszaak van Nederland.

Uit een toelichting bij de agenda blijkt dat de verhoging van het budget nodig is om de kosten te dekken. Dit jaar worden die kosten overschreden met een bedrag van ? 110.000, voor volgend jaar is nog eens ? 90.000 extra nodig. De reservering voor de claim zelf lijkt niet verhoogd te worden.

Het moment van verhoging is pikant, want op dit moment wacht de zaak op een uitspraak van de Hoge Raad. Die wordt in de loop van volgend jaar verwacht. De afgelopen maanden is er niets veranderd in de situatie, in afwachting van die uitspraak. Dat het college van Vianen nu meer geld nodig blijkt te hebben, moet al maanden bekend zijn.

De gemeente Vianen laat weten dat ťťn keer per jaar wordt gekeken wat de juridische kosten in dit dossier zijn, waarna een voorstel aan de raad wordt gestuurd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht