Gestolen schilderij na 7 jaar teruggebracht bij café in Zeist: "Heel bijzonder"

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
ZEIST - Een bizarre vondst in café De Schavuit in Zeist. Een schilderij dat zeven jaar geleden uit het café werd gestolen, is teruggebracht. Wel zonder afzender, dus het is onduidelijk wie er achter zit.
Eigenaar Sander van Kalkeren van het café vindt het een rare situatie. Hij vond het schilderij deze week 's ochtends bij de schoonmaak. "Ik zag iets onder de bank liggen en dat is niet zo gek, want er wordt wel eens vaker iets vergeten."
Maar als hij de doos onder de bank vandaan haalt en opendoet, ziet hij, verpakt in een vuilniszak, het schilderij dat hij jaren geleden kreeg van kunstenares Jody Wesseler. "Heel bijzonder", zegt van Kalkeren.
Gestolen schilderij na 7 jaar terug bij café in Zeist

CADEAU

Ongeveer acht jaar geleden werd Sander van Kalkeren eigenaar van café De Schavuit in Zeist. Omdat hij het café net opende, kreeg hij een schilderij cadeau van Jody van Wesseler. Wesseler had een atelier tegenover de kroeg.
Wesseler: "Omdat ik hier vaak kwam, sloot ik het café in mijn hart en toen heb ik het gemaakt". Het schilderij is een afbeelding van de buitenkant van het café. Wesseler heeft ook Sander afgebeeld, achter het raam van het café.
© RTV Utrecht / Caroline Geijsman

INEENS WEG

Sander is blij met het schilderij en hangt het op in zijn café. Maar na een paar dagen wordt het al gestolen.
"Het was een drukke zaterdagavond en na sluit kwam ik erachter dat het schilderij weg was. En dat vond ik wel echt jammer. Het was speciaal voor De Schavuit gemaakt", vertelt van Kalkeren.

VASTPLAKKEN

Sander van Kalkeren weet niet wie het schilderij heeft meegenomen. En ook niet wie het nu weer heeft achtergelaten. Maar hij is wel blij dat het weer terug is en heeft het ook direct weer op zijn oude plek opgehangen.
Maar hij is wel wat wijzer geworden: "Ik ga hem wel vastplakken zodat hij niet weer gestolen wordt, dat is beter denk ik."
© RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.