Utrecht doet voorlopig niks aan krakers langs A27

© Google Maps
UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat vooralsnog niet optreden tegen krakers van een terrein aan de Nieuwe Houtenseweg. Dat zegt wethouder Victor Everhardt. Er is volgens de wethouder geen dringende reden om het gebied te ontruimen.
De krakers zaten eerder op een terrein bij Westraven, maar moeten daar weg omdat er gebouwd gaat worden. Op dat terrein komt onder andere een nieuwe busremise.
Ze hebben een nieuw terrein gevonden langs de A27. Dat terrein is van de gemeente, maar Rijkswaterstaat heeft het gehuurd. Ze willen het terrein gebruiken als bouwopslag tijdens de verbreding van de A27. De aanvang van die werkzaamheden staan pas gepland voor 2020. Daarom ziet wethouder Everhardt geen reden om nu al tegen de krakers op te treden.
Raadslid Tess Meerding (VVD) vroeg de wethouder of het klopt dat er een brief van de krakers is ontvangen, en wie de afzender is. De wethouder antwoordde dat de brief anoniem is verstuurd en dat het retouradres een mailadres was.
Hij meldde dat het niet is toegestaan is om op het terrein te wonen of te kamperen. Toch zag hij geen reden om op korte termijn op te treden. Wel hebben de gemeente en Rijkswaterstaat aangifte tegen de krakers gedaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.