Bakkerij Olink: "Failliet door supermarkt en personeelstekort"

Drukte bij Olink in betere tijden.
Drukte bij Olink in betere tijden. © RTV Utrecht
MAARSSEN - De bekende bakkerij Olink in Maarssen en Breukelen is niet failliet gegaan door mismanagement, maar door concurrentie van de supermarkt en door chronisch personeelstekort. Dat laten Inge en Willy Olink weten in een reactie aan RTV Utrecht.
Winkelpersoneel is moeilijk te vinden en bakkers worden weggekocht, zeggen ze. Ook personeel voor achter de balie is niet te vinden, aldus Inge Olink. "Mensen willen gewoon niet meer werken, als je een winkeldame zoekt voor 25 uur in de week en je vraagt of ze op zaterdag kunnen werken dan zeggen ze gewoon nee. Nou, vind dan maar eens iemand."
Olink wijt het faillissement ook aan de populariteit van de supermarkt en het feit dat je op zondag tegenwoordig overal afgebakken brood kan kopen.
Vaste klanten zijn er niet meer, alleen voor luxeproducten bij de feestdagen komen mensen nog naar de bakkerij, stelt Olink. Ze voegen toe: "Jaren geleden had je een vast klantenbestand, nu gaan de klanten overal heen."

OMZET OMLAAG

In negen maanden tijd zag de bakkerij de omzet met 25 procent dalen. Het bedrijf stond een jaar geleden al in de stille verkoop, mede omdat Inge al een tijdje ziek is. Nu is het doek dus definitief gevallen.
Inge Olink over het einde van de bakkerij.

ZIEKTE

Ook de ziekte is volgens het stel reden dat veel klanten wegbleven: "In een klein dorp wordt veel gekletst. En daardoor blijven de klanten ook weg. Je zou juist denken: blijf bij de ondernemer kopen, daar haal je de specialiteiten bij mensen die verstand hebben van de producten die ze verkopen."
Het echtpaar wil niet dat mensen nu gaan zeuren dat het jammer is dat de bakker weg is. "Ja, als men bij ons had gekocht dan hadden we nog bestaan."
Bakkerij Olink stond bekend om de oliebollen. De bakker deed het in het verleden erg goed in de jaarlijkse AD Oliebollentest. In 2012 won Olink de competitie. Ook andere jaren eindigde de bakkerij hoog in de test. Ieder jaar stonden er de dagen voor Oud en Nieuw lange rijen bij Olink.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.