Onderzoek branden Werkhoven in volle gang; ondernemer zit overspannen thuis

© Koen Laureij
WERKHOVEN - Wie zit er toch achter de brandstichting bij een Werkhovense ondernemer afgelopen weekend? Het is een vraag die het Kromme Rijngebied nog behoorlijk bezig houdt. De loods aan de Hollendewagenweg in Werkhoven brandde helemaal uit. De verpakkingsmachines voor strobalen van Natures Best BV gingen daarbij in vlammen op. De schade bedraagt miljoenen euro's. Omdat de ondernemer onvoldoende verzekerd was, is zijn bedrijf zeer waarschijnlijk ten dode opgeschreven.

TERUGHOUDEND

De politie is in het belang van het onderzoek terughoudend met het geven van informatie. Wel wordt met verschillende scenario's rekening gehouden die nu worden uitgepluisd. Dat loopt uiteen van conflicten in de privésfeer tot klanten of leveranciers die het mogelijk op hem gemunt hebben. Er zijn kort na de brand beelden veilig gesteld van beveiligingscamera's op het terrein. Die worden op dit moment bestudeerd. Of daar iets op te zien is, laat de politie in het midden. Ook wil het onderzoeksteam nog niet kwijt wat de oogst is na een oproep aan omwonenden om beelden van camera's aan te leveren. 

AANGESLAGEN

De getroffen ondernemer is enorm aangeslagen door wat er allemaal gebeurd is en zit overspannen thuis. Wat er over is van zijn uitgebrande schuur wordt gesloopt. Verschillende familieleden werkten in zijn zaak en dus raakt het drama meerdere gezinnen. De bedreigingen aan het adres van de ondernemer vinden al een tijd plaats. RTV Utrecht ontdekte deze week dat hij in juli van dit jaar al slachtoffer was van een brand. Een huis in het buitengebied van Cothen vloog toen in brand. De ondernemer huisvestte er zijn werknemers.
Zelf heeft de man wel een idee vanuit welke richting de bedreigingen komen, maar wil daar verder niet op in gaan. "Dat is informatie voor de recherche." Wel benadrukt hij dat het 'zeker niet om klanten of leveranciers gaat' die hem het leven zuur maken. "Dat sluit ik echt honderd procent uit. We krijgen van heel veel mensen steun in deze moeilijke tijd. Zeker vanuit de bedrijven met wie we zaken deden. Dat betekent heel veel voor ons."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.