Drugs in garagebedrijf Soest; burgemeester sluit pand per direct

© RTV Utrecht / Niels Drost
SOEST/SOEST - Bij de garage aan de Nieuweweg in Soest waar gisteren de politie een inval deed, zijn drugs aangetroffen. De eigenaar is aangehouden en door de politie verhoord. Ook een tweede man is door de politie meegenomen. Burgemeester Rob Metz heeft nu besloten het bedrijf per direct te sluiten.
Er was al langer het vermoeden dat dit garagebedrijf criminele activiteiten faciliteerde. Bij de actie werden drie auto's in beslag genomen. Bij één voertuig werd een ingebouwde verborgen ruimte vastgesteld. In het plafond van het pand lagen enkele plakken vermoedelijke hasj en een zak vermoedelijke synthetische drugs verstopt. Voor de politie was het genoeg om de eigenaar van het bedrijf aan te houden en te verhoren.
De burgemeester is blij met de uitkomst van het inval: "Door gezamenlijk daadkrachtig optreden tegen ondermijnende criminaliteit laten we zien dat we dit niet tolereren. Ik ben dan ook zeer tevreden met de uitkomst van deze samenwerking. Het laat weer zien hoe belangrijk die samenwerking is om snel een eind te kunnen maken aan situaties waarin onder- en bovenwereld zich vermengen."
Tekst gaat verder na de video.
Drugs in garagebedrijf Soest; burgemeester sluit pand per direct

LOUCHE SFEERTJE

Volgens omwonenden waren de werknemers van het bedrijf 'typische autohandelaren' met een verkooppraatje. Enkelen geven aan dat het een normale autohandelaar leek te zijn, maar dat er toch iets niet helemaal pluis zou zijn. 'Een louche sfeertje', vertelt een buurtbewoner.
Bij rondvraag blijkt dat de buurt niet perse heel blij is met het bedrijf. Een omwonende vertelt dat de buurt veel overlast ervaart omdat de auto's van het pand overal geparkeerd stonden. Daardoor kon het heel vol raken. "Ze hadden een leuke lach maar als je ze aansprak op het parkeren dan hadden ze een grote bek."
De vondst uit de garage.
De vondst uit de garage. © Gemeente Soest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.