Man die 12-jarige verkrachtte in trein wordt psychisch onderzocht

© RTV Utrecht
VLEUTEN - Het hoger beroep in de zaak rond de 'treinverkrachter' is vrijdag in Zwolle aangehouden voor het opmaken van een persoonlijkheidsonderzoek. De 24-jarige Adam V.B. werd in november vorig jaar tot vijf jaar cel veroordeeld voor het verkrachten van een twaalfjarig meisje in een trein.
De man sprak met het meisje af op het station in Zwolle en drukte haar de trein in. Op het toilet misbruikte hij haar onder dreiging van een mes, zo achtte de rechtbank bewezen.

SPOORLOOS

Na zijn veroordeling was de man maanden zoek. De Spaanse politie pakte hem in juni dit jaar op. "Het leek of ik ontsnapt was, maar dat was niet zo. Ik was met vakantie", zei de veroordeelde vrijdag. Volgens zijn advocaat zat hij gewoon bij familie in Spanje. Sinds zijn aanhouding zit de man vast. 
Adam V.B. ging zelf in hoger beroep tegen de straf. Hij ontkent de verkrachting en zegt dat het twaalfjarige meisje het initiatief nam. Dat heeft hij eerder ook verklaard.

VERTRAGING

Zittingen in de zaak bij de rechtbank in Zwolle werden al herhaaldelijk aangehouden. Eerst omdat V.B. geen geld had om naar Zwolle te komen, toen omdat de politie hem in Vleuten niet kon vinden en later omdat de rechters nieuw onderzoek wilden.
De zaak is nu uitgesteld omdat V.B. toezegde mee te werken aan onderzoeken door een psycholoog en de reclassering. Eerder weigerde hij dat. De raadsheren van het hof vinden een dergelijk onderzoek noodzakelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.