Welpje Remy krijgt eigen verblijf: "Hij groeit als kool"

© Facebook Stichting Leeuw
TIENHOVEN - Remy, het leeuwtje dat bijna een maand geleden werd gevonden in een weiland in Tienhoven, mag uit quarantaine en krijgt een eigen verblijf. Woensdag gaat hij verhuizen, zegt Stichting Leeuw.
Volgens de verzorgers van Remy heeft hij "al zijn benodigde entingen gehad en groeit hij als kool". Verder is hij "lekker eigenwijs en speels". Na de verhuizing woensdag moet Remy nog even wennen aan zijn nieuwe omgeving en dus kan het nog zeker een week duren voordat het leeuwtje buiten te zien is in Anna Paulowna.
De verwachting is dat Remy nog enkele jaren in de opvang blijft en daarna is het de bedoeling dat hij wordt uitgezet naar Zuid-Afrika. "Wij vinden het het prettigst voor de leeuwen als ze op een groot stuk savanne in Afrika zitten. Daar worden ze ook gevoerd en bewaakt", aldus Robert Kruijff van Stichting Leeuw.

GEDUMPT DOOR BELG

De leeuw werd zondag 7 oktober gevonden door een hardloper in een weiland tussen Tienhoven en Utrecht. Het dier zat in een kooi en was vermoedelijk gedumpt door een Belg. Daarvoor zou Remy bij een buitenlands circus hebben gezeten. De Voedsel- en Warenautoriteit NVWA doet onderzoek naar de zaak, maar kan over het verloop daarvan nu nog niets zeggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.