RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse bus bekogeld, vrouw krijgt steen tegen haar hoofd

1/2
UTRECHT - Een vrouw in een Utrechtse stadsbus heeft zondagavond een steen tegen haar hoofd gekregen. Die werd op de†Dichtersbaan door de ruit van de bus gegooid. De bus, lijn 8, was vertrokken van Utrecht Centraal en onderweg naar de wijk Lunetten.

Zij was heel erg overstuur, eigenlijk iedereen was heel erg overstuur"
Een anonieme buspassagier

"Zij was heel erg overstuur, eigenlijk iedereen was heel erg overstuur. Maar ja, er zat een barst in de ruit en die barstte ook steeds verder", zegt een passagier die anoniem wil blijven. "De bus is gestopt en servicemedewerkers en hulpverleners zijn erbij gekomen. Ze hebben de steen meegenomen en de mevrouw gecheckt."

Buspassagiers zijn enorm geschrokken van het incident


HANGJONGEREN

Volgens†de†passagier†is de steen vanaf een naastgelegen skateveld gegooid. "Politie en servicemedewerkers zeiden ook dat ze al de hele avond bezig waren met jongens die bij dat skatebaantje aan het hangen waren. Ze waren rotzooi aan het uithalen zoals een fikkie stoken en weet ik veel wat ze nog allemaal aan het doen waren. Maar daar waren ze dus al de hele avond mee zoet."


ONDERZOEK

De politie en busbedrijf U-OV melden dat er niemand gewond is geraakt. Maar de schrik zat er onder de reizigers dus goed in. Zij moesten overstappen naar een andere bus.

De politie heeft het incident in onderzoek en hoopt op tips van getuigen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht