Slachtoffer steen door bus: "Ik dacht dat het een aanslag was"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Julie Nijkamp kreeg gisteravond een steen tegen haar hoofd, toen ze in stadsbus 8 van Utrecht Centraal naar Lunetten zat. Vandaag vertelt ze haar verhaal aan RTV Utrecht.
Het is een hectische tijd voor Julie. De studente grafische vormgeving is deze weken aan het afstuderen. "Ik zit midden in mijn examens. Maar ik ben vandaag lopend naar mijn school gegaan, in plaats van met de bus."

GLASBOM

Het incident gebeurde gisteravond rond 20.00 uur op de Dichtersbaan, de busbaan langs het spoor. Een verdachte in spijkerbroek en een donkere hoodie bekogelde de bus met een steen, die door de ruit vloog. "In eerste instantie dacht ik dat het een aanslag was," vertelt Julie. "De knal was zó hard, en de bus vrij klein. Ik zat aan de overkant van waar de steen kwam. Die is recht tegen mijn hoofd aangekomen en daarna op de banken geklapt."
"Het was een soort glasbom, het glas vloog door de bus heen. Althans, dat heb ik gehoord van mijn medepassagiers. Zelf heb ik alleen maar ineengedoken gezeten, met mijn sjaal over mijn hoofd. Ik heb gehuild en was overstuur. Een ambulancemedewerker heeft alle glas uit mijn kleding gehaald."

SCHRIK

Het had erger kunnen aflopen, denkt Julie. "Gelukkig was er niemand gewond. De steen is bij een raam binnengekomen waar op dat moment een kinderwagen met een kindje en twee ouders stond. Zij zijn gelukkig niet geraakt. Zelf ben ik gecontroleerd door de ambulancemedewerker. Ik heb geen kneuzingen, alleen wat spierpijn van de verkramping die ik op dat moment had. Het is vooral de schrik."
De meeste reizigers zijn overgebracht naar een vervangende bus, maar Julie kreeg speciaal vervoer. "Omdat ik zo geschokken ben, ben ik persoonlijk thuisgebracht door de veiligheidsdienst van U-OV. Vanochtend heb ik ook bloemen van ze mogen ontvangen, met 'Sterkte!'. Dat is heel attent en erg lief."
De komende dagen richt Julie zich vooral op haar afstuderen, ook al had ze vandaag een lichte hoofdpijn. "Ik heb natuurlijk mijn beste beentje voorgezet, want ik heb hier vier jaar voor gestudeerd." Toch gaat ze voorlopig niet met lijn 8. "Ik woon op ongeveer tien minuutjes lopen van mijn school. Ik denk dat ik de bus nog wel een paar dagen ontwijk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.