Grote partij nepmerkkleding ontdekt in Utrecht, zes aanhoudingen

© Politie
LEIDSCHE RIJN - De politie heeft in een onderzoek naar handel in nepmerkkleding in Utrecht zes mannen aangehouden. In een bestelbus en een pand op een bedrijventerrein is een partij in beslag genomen met een geschatte waarde van 200.000 euro.
Bij een controle van een bestelbus met een kapot achterlicht, op de Stadsbaan in Leidsche Rijn, stuitten politiemedewerkers zaterdag op de kleding. De chauffeur kon geen pakbonnen, vervoersbewijzen of andere documenten overleggen. De agenten kregen de indruk dat de kledingstukken niet echt waren.
De bestuurder en zijn bijrijder, beiden Rotterdammers, werden aangehouden en de bus en de kleding in beslag genomen. Een deskundige IE Fraude van de politie-eenheid Den Haag stelde vast dat het inderdaad nepmerkkleding betrof.
De bestelbus van de verdachten.
De bestelbus van de verdachten. © AS Media

LOODS

Zondag hield de politie bij een opslagloods aan de Nijverheidsweg in Utrecht een 33-jarige inwoner van de stad aan voor betrokkenheid bij de handel. In de loods werd een grote hoeveelheid nepmerkkleding aangetroffen. Een aantal telefoons, de auto en bijna vierduizend euro aan contanten werden in beslag genomen.
Even later hield de politie op het thuisadres van de verdachte nog eens drie mannen uit Utrecht aan. Zij laadden dozen vanuit het huis in twee personenauto's. Ook in deze dozen zat nepmerkkleding. 
De nepmerkkleding.
De nepmerkkleding. © Politie

AANGIFTE

De verdachten zijn vier inwoners uit Utrecht van 21, 33, 50 en 53 jaar oud en twee Rotterdammers van 40 en 23 jaar. Ze zijn na verhoor vrijgelaten. De 33-jarige man was de huurder van de loods. Volgens de politie is hij de hoofdverdachte.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de handel en de herkomst van de kleding. Alle gedupeerde modehuizen, zoals Philipp Plein, Dolce & Gabanna en Dsquared, doen aangifte van inbreuk op het merkenrecht.
De politie wijst erop dat de nepmerkkleiding in sommige gevallen, door gebruik van verkeerde lijm of verfsoorten, schadelijk kan zijn voor de volksgezondheid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.