RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vianezen verrast door houten bankjes

VIANEN - Zelfgemaakte bankjes in Vianen zorgen voor discussie onder de bewoners. Er staan ongeveer vijftien bankjes van hout in de wijk Monnikenhof en niet iedereen is daar blij mee. De meubels zijn gemaakt door de Bewonersorganisatie Monnikenhof.

Het zijn er nu enkele tientallen maar er zullen er nog veel volgen. Ondanks dat de meeste bankjes nog moeten komen, zijn er nu al veel Vianezen die wat vraagtekens bij de bankjes zetten.

FACEBOOK

Op Facebook laten veel bewoners hun stem horen over de bankjes. "Er zullen veel mensen zijn die dit soort geknutsel leuk vinden. Ik vind het er maar armoedig uitzien." Anderen maken grappen over het gebruik van het materiaal.

Jos Ditmar, inwoner van Vianen kan de reactie wel begrijpen. "Je kan het creatief vinden, of je zegt van 'jeetje, er is een beetje afval wat er is gebruikt'." Zelf vindt hij het wel een leuk initiatief.

Ook Mirjam van Eldijk loopt met haar hond veel door Vianen en heeft al heel wat verschillende bankjes gezien. "Eindje verderop staat er één, en laatst fietste ik langs een bankje met stoelen erop. Ze zijn allemaal anders. De één is mooier dan de ander, maar ik vind ze heel leuk."

ONTWERP

De ontwerpen van de bankjes zijn allemaal anders. "Het is afhankelijk van het materiaal dat we hebben", vertelt Henk Knol van de Bewonersorganisatie Monnikenhof. "We krijgen heel veel positieve reacties. Heel veel oudere mensen die blij zijn dat ze bij het wandelen ergens kunnen rusten. Daar was wel behoefte aan."

De kritische geluiden van de Vianezen heeft Knol ook gehoord. Volgens hem is dat onvermijdelijk. "We zijn het wel gewend. We hebben ook andere projecten en de één vindt het niks en de ander vindt het prachtig. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken en als je naar iedereen luistert dan kom je nergens."

Voor iedereen die de bankjes graag anders ziet heeft Knol ook een oplossing. "Mensen kunnen met eigen ideeën komen en hun eigen ontwerp komen dus dan is het makkelijk geroepen dat je het niet mooi vindt. Maar mensen kunnen zelf bij ons een eigen bankje maken."

In totaal komen er volgens Knol zo'n zestig bankjes in Vianen te staan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht