Opknapbeurt Rhenense Rijnbrug later af voor meer geld

De Rijnbrug verkeert in slechte staat.
De Rijnbrug verkeert in slechte staat. © RTV Utrecht
RHENEN - De opknapbeurt van de Rijnbrug tussen Rhenen en het Gelderse Kesteren gaat miljoenen euro's meer kosten dan tot nog toe bekend was, en is naar verwachting ook nog eens later af dan verwacht. Dat blijkt uit de definitieve plannen die de provincie Utrecht vandaag presenteert voor de opknapbeurt van de oude brug.
De brug uit 1955 met één rijstrook per richting wordt gerenoveerd en voorzien van dubbele rijstroken met aan allebei de kanten een fietsstrook. Ook wordt een nieuw bovendek gelegd. Dit gaat ongeveer 85 miljoen euro kosten en moet in 2025 af zijn.
Eerder werd nog gedacht dat de klus voor 71 miljoen euro geklaard kon worden en rond 2023 af zou zijn. Ook dat bedrag was al hoger dan verwacht. De provincies Utrecht en Gelderland betalen nu elk de helft van de kosten.
Onder inwoners van Rhenen en omstreken is de Rijnbrug berucht omdat er vaak files staan. De opknapbeurt van de in slechte staat verkerende brug moet dit oplossen. Er wordt al jaren gepraat over de brug maar daar komt nu een einde aan: de eerste werkzaamheden beginnen in 2022, aldus de provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.