Welpje Remy in eigen hok: mogelijk volgende week naar buiten

© Facebook Stichting Leeuw
TIENHOVEN - Remy, het leeuwenwelpje dat een maand geleden werd gevonden in Tienhoven, is vanmorgen verhuisd naar zijn nieuwe binnenverblijf. De afgelopen weken was het dier in quarantaine om hem goed in de gaten te kunnen houden.
Vanochtend om 09.00 uur is Remy overgebracht naar zijn nieuwe hok bij Stichting Leeuw, zegt verzorger Daphne Pels. "Eergisteren hadden we geoefend met verhuizen en dat ging al heel goed."
Hij vindt het volgens Pels wel spannend en zat vanochtend nog wat angstig in een hoekje.  "Elk dier zal in een nieuwe situatie moeten wennen aan zijn omgeving, maar hij leeft meteen op zodra hij een stukje vlees krijgt."

BUITEN

Tot hij helemaal op zijn gemak is blijft Remy voorlopig nog binnen. Als dat goed gaat, zou hij over ongeveer een week voor het eerst naar buiten kunnen. Dan kunnen ook bezoekers van Stichting Leeuw in het Noord-Hollandse Anna Paulowna hem zien.
Het leeuwtje werd zondag 7 oktober gevonden door een hardloper in een weiland tussen Tienhoven en Utrecht. Het dier zat in een kooi en was vermoedelijk gedumpt door een Belg. Daarvoor zou Remy bij een buitenlands circus hebben gezeten. De Voedsel- en Warenautoriteit NVWA doet onderzoek naar de zaak, maar kan over het verloop daarvan nog niets zeggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.