Woningen en bussen Leidsche Rijn mikpunt ruitenvernielers

© Politie Utrecht Stad
UTRECHT - In het Utrechtse Leidsche Rijn zijn in drie weken tijd zeker twaalf ruiten van woningen kapot geschoten of gegooid. Ook een bus en buschauffeur zijn doelwit geweest. De ruiten zijn vernield door het gooien van steentjes en grind, maar ook door het schieten met een luchtdruk- of balletjespistool. De vernielingen vonden vooral plaats tussen 21.00 en 23.00 uur.
Medio oktober kwamen de eerste meldingen uit de wijk Het Zand, maar volgens de politie is het vooral bal sinds afgelopen weekend. In Vleuterweide werden vrijdag woningen beschadigd aan de Truffelzwam en De Vuursche. Bovendien werd die avond een buschauffeur op een haar na geraakt door een steen bij het station Vleuten.
Zondag was het raak bij woningen aan het Aldo van Eijckplantsoen, de Esdoornlaan, de Anna Jacominaplaat en de Kerkeindsepolder. Maandag werden woningen bekogeld en beschoten aan het Ray Connifpad, de Hermelijnvlinderdijk en de Alendorperweg. Ook werd de ruit van een rijdende bus ingegooid op de busbaan tussen Veldhuizen in De Meern en Vleuterweide.
Uit onderzoek door de politie is gebleken dat er één of meerdere groepjes jongens van rond de 15 jaar actief zijn. Ze maken gebruik van fietsen.
De politie vraagt getuigen meteen 112 te bellen en roept slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan op om dit alsnog te doen. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.