Groep 8 plant 'uitzwaaiboom' in Utrecht

© RTV Utrecht
UTRECHT - Leerlingen van groep 8 van CBS De Schakel in Utrecht hebben vanmorgen een 'uitzwaaiboom' geplant. Dit ter afscheid van hun basisschooltijd, maar ook om de kinderen bewust te maken van de waarde van bomen en de natuur.
Om 8.30 uur verzamelden de kinderen zich buiten voor de school. Met een delegatie van de gemeente en wethouder Kees Diepeveen werd een wandeling gemaakt naar een grasveld vlakbij de school. Op die plek werd de boom geplant.

BOOM VAN 45 METER

De mannen van de gemeente hadden net zo goed thuis kunnen blijven: de kinderen groeven als doorgewinterde bomenplanters. De leerlingen van groep 8 waren nog geen kwartier bezig, en de boom - die zo'n 45 meter de lucht in zal schieten - stond op de juiste plek.
© RTV Utrecht
Diepeveen, wethouder openbare ruimte, benadrukte tijdens de actie het belang van het planten van bomen. "Het is natuurlijk een erg leuke herinnering voor jullie. Maar het is ook heel goed voor het milieu. Weten jullie waar bomen voor zorgen?", sprak Diepeveen, waarna de kinderen in koor riepen: "Voor zuurstof!". Tevreden keek de wethouder neer op de kinderen. "Heel goed. Maar het levert nog meer op. Hoe meer bomen, hoe minder warm het klimaat wordt. Bovendien gaat het veel meer regenen in de toekomst. De bomen kunnen onze huizen beschermen."
CBS De Schakel is niet de enige school die een uitzwaaiboom plant. Zo is aanstaande maandag groep 8 van ISBO Al Hambra in Kanaleneiland aan de beurt. Daar zal wethouder Linda Voortman bij zijn.
De uitzwaaibomen komen voort uit plannen van het vorige Utrechtse college van burgemeester en wethouders. Zij spraken in 2017 de intentie uit dat zij van 2018 tot en met 2021 jaarlijks elke Utrechtse basisschool één boom aan willen bieden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.