VVD: Nijntjemuseum moet naar Leidsche Rijn verhuizen

© RTV Utrecht / Liesbeth de Moor
UTRECHT/LEIDSCHE RIJN - Het Nijntjemuseum moet naar Leidsche Rijn verhuizen, vindt de lokale VVD. Het huidige pand zit in het centrum aan de Agnietenstraat. Volgens de partij is die locatie slecht bereikbaar.
"Je moet niet proberen om vanaf het station met twee kinderwagens naar het Nijntjemuseum te lopen", zegt raadslid Gertjan te Hoonte. "Dat is niet te doen".
Leidsche Rijn biedt in dat opzicht meer mogelijkheden, denkt de VVD. Ook is in de Vinex-wijk nog veel plek om te bouwen. Bovendien is er voldoende budget aanwezig bij de gemeente, laat Te Hoonte onder meer weten voor onze camera.
Tekst gaat onder de video verder
"Er is veel geld voor een culturele trekker in Leidsche Rijn."

NIJNTJE WIL BLIJVEN

Het Nijntjemuseum is overvallen door het voorstel van de VVD. "We zijn plannen aan het maken voor een uitbreiding, maar daar kunnen we nu nog niets over zeggen", laat Jacqueline Rutten weten.
Het museum zit niet te wachten op een verhuizing. Tweeënhalf jaar terug werd het museum nog uitgebouwd op de huidige locatie. "En dat is niet voor niets geweest", zegt Rutten. "We hebben nu de samenwerking met het Centraal Museum. Kinderen kunnen daar dan ook gelijk in aanraking mee komen."
Op de vraag of het realistisch is om nog verder uit te breiden, wil Rutten niet ingaan. "We moeten echt nog kijken hoe en wat. De wens om uit te breiden is aanwezig. Maar hoe dit precies ingevuld gaat worden, moeten we nog overleggen."
Morgen wordt de motie ingediend. De VVD hoopt dat de gemeente met het Nijntjemuseum in overleg gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.