Snorfiets mogelijk ook op drukke wegen in Utrecht welkom

© RTV Utrecht
UTRECHT - Utrecht heeft ruim tien straten op het oog waar snorfietsers op termijn naar de rijbaan kunnen. Dat blijkt uit een brief die het stadsbestuur naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Het gaat om wegen met een vrijliggend fietspad ernaast.
De gemeente denkt eraan om de snorfiets onder meer toe te laten op de Amsterdamsestraatweg, Vleutenseweg, Biltstraat, Catharijnesingel en de Croeselaan. Volgens de gemeente zijn dit straten met een vrijliggend fietspad waar snorfietsers overlast veroorzaken en waar snorfietsers veilig de weg op kunnen. Zij moeten dan wel een helm dragen. Op de voorgestele wegen geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Snorfietsers mogen maximaal 25 km/u.
Niet geschikt voor snorfietsers zijn onder meer de Waterlinieweg, Kardinaal de Jongweg en de Beneluxlaan. Op deze wegen is de veiligheid van de snorfietser in het geding.
De groene wegen zijn volgens de gemeente geschikt voor bromfietsers op de rijbaan.
De groene wegen zijn volgens de gemeente geschikt voor bromfietsers op de rijbaan. © Gemeente Utrecht

VERKEERSMAATREGELEN

Uit onderzoek blijkt wel dat op sommige aangewezen plekken soms harder wordt gereden dan toegestaan. De gemeente onderzoekt voor deze wegen aanvullende maatregelen om de snelheid van weggebruikers te beperken.
Het is nog niet duidelijk wanneer snorfietsers naar de rijbaan worden verplaatst. Eerst moet de gemeente namelijk een verkeersbesluit nemen. Daarna volgen er nog fysieke aanpassingen aan de weg, zoals het aanleggen van op- en afritten.
Deze zomer besloot het Rijk dat snorfietsers naar de rijbaan mogen worden verplaatst. De vier grote steden wilden graag die mogelijkheid hebben om iets te kunnen doen aan grote drukte op fietspaden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.