RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zuilense Ring krijgt stil asfalt, maximumsnelheid blijft 100

UTRECHT - De provincie Utrecht gaat geluidsreducerend asfalt aanbregen op deZuilense Ring (N230) bij Utrecht en Maarssen. Het lawaai neemt daardoor niet toe, terwijl het verkeer door de opwaardering van de Noordelijke Randweg in 2023 wel zal toenemen.Dat stelt het provinciebestuur.

De Zuilense Ring verbindt Utrecht met de A2. Langs de weg wonen ongeveer 12.000 mensen. Velenmaken zich zorgen over de gevolgen die de verkeerstoename op de Zuilense Ring heeftvoor hun leefomgeving en gezondheid. Op verzoek van Provinciale Staten heeft Gedeputeerde Staten daarom onderzoek laten uitvoeren naar de huidige en verwachte geluidshinder voor 2030 en de huidige luchtkwaliteit en die in 2035.

De luchtkwaliteit langs de Ring gaat de komende jaren niet achteruit, stelt de provincie op basis van de onderzoeksrapportage. Ookblijkt datdetrajectcontroledie medio 2019 ingevoerdwordt waarschijnlijk een positief effect heeftop de geluidsbelasting.

Op de Zuilense Ring geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De provincie Utrecht kiest er niet voor om dit terug te brengen naar 80."Met de trajectcontrole wordt de maximumsnelheid effectief gehandhaafd en dat zal waarschijnlijk een positief effect hebben op de geluidsbelasting."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -