Zuilense Ring krijgt stil asfalt, maximumsnelheid blijft 100

© Provincie Utrecht
UTRECHT - De provincie Utrecht gaat geluidsreducerend asfalt aanbregen op de Zuilense Ring (N230) bij Utrecht en Maarssen. Het lawaai neemt daardoor niet toe, terwijl het verkeer door de opwaardering van de Noordelijke Randweg in 2023 wel zal toenemen. Dat stelt het provinciebestuur.
De Zuilense Ring verbindt Utrecht met de A2. Langs de weg wonen ongeveer 12.000 mensen. Velen maken zich zorgen over de gevolgen die de verkeerstoename op de Zuilense Ring heeft voor hun leefomgeving en gezondheid. Op verzoek van Provinciale Staten heeft Gedeputeerde Staten daarom onderzoek laten uitvoeren naar de huidige en verwachte geluidshinder voor 2030 en de huidige luchtkwaliteit en die in 2035.
De luchtkwaliteit langs de Ring gaat de komende jaren niet achteruit, stelt de provincie op basis van de onderzoeksrapportage. Ook blijkt dat de trajectcontrole die medio 2019 ingevoerd wordt waarschijnlijk een positief effect heeft op de geluidsbelasting.
Op de Zuilense Ring geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De provincie Utrecht kiest er niet voor om dit terug te brengen naar 80. "Met de trajectcontrole wordt de maximumsnelheid effectief gehandhaafd en dat zal waarschijnlijk een positief effect hebben op de geluidsbelasting."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.