Onstuimig weer met Sint-Maarten: pas op dat lampion niet nat wordt of wegwaait

© Koen Laureij
UTRECHT - Het is komend weekend volop herfst, meldt Weeronline. Een stevige zuidwestenwind voert zaterdag en zondag buien naar ons land.
Omdat Sint-Maarten dit jaar op een zondag valt, wordt het feest in sommige plaatsen al op zaterdagavond gevierd. Wie dan langs de deuren gaat, moet rekening houden met harde wind en buien. Oppassen dus dat de lampionnen niet nat worden of wegwaaien. In Utrecht is zaterdag ook de Sint Maarten Parade in de stad. De start is om 17.30 op het Domplein.
Ook Sint-Maartenstochten op zondag en de start van het carnavalsseizoen kunnen   in het water vallen, stelt Weeronline. Toch zullen er ook zeker langere droge perioden zijn en misschien verloopt een enkele snoeptocht zelfs helemaal droog. Daarbij is het ronduit zacht met 12-14 graden graden.

GEEN WINTERWEER IN ZICHT

De winter komt steeds dichterbij, maar van winterweer is nog lang geen sprake. Maandag kan het vooral in het zuiden weer zeer zacht worden met 15-17 graden. Ook de rest van de week verwacht Weeronline nog dubbele cijfers: 10-15 graden. Het is dan droog en rustig weer met regelmatig zon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.