Pakistaanse advocaat in Vianen bij gebedsdienst voor Asia Bibi

De vrijspraak voor Asia Bibi leidde in Pakistaan tot protesten.
De vrijspraak voor Asia Bibi leidde in Pakistaan tot protesten. © ANP
VIANEN - In de Grote kerk van Vianen wordt vanavond een speciale dankdienst gehouden voor Asia Bibi, een Pakistaanse moeder van vijf kinderen die gisteren werd vrijgelaten uit een Pakistaanse dodencel. De Pakistaanse advocaat van Bibi is bij de dienst aanwezig.
De christelijke Asia Bibi werd acht jaar geleden ter dood veroordeeld voor godslastering. Onlangs sprak het hooggerechtshof haar alsnog vrij en volgens de Pakistaanse autoriteiten heeft ze gisteren de gevangenis verlaten. Berichten dat ook zij naar Nederland onderweg was werden gisteravond nog tegengesproken.
Bibi's advocaat Saif ul Malook kwam drie dagen geleden naar Nederland, omdat hij naar eigen zeggen bedreigd wordt door moslim-extremisten. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft hem opvang aangeboden. Hij mag gebruik maken van het zogenoemde Shelter City Programme voor mensenrechtenverdedigers en hier drie maanden op adem komen.
De informatie- en dankdienst in Vianen, met medewerking van onder meer SGP-voorman Kees van der Staaij, europarlementariër Peter van Dalen (CU/SGP) en een jongerenkoor, wordt georganiseerd door stichting Hulp Vervolgde Christenen en begint om 20.00 uur. De toegang is vrij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.