OM eist 10 jaar cel in verkrachtingszaak Breukelen

© Petershotnews.nl
BREUKELEN/NIEUWER TER AA - De man die in Breukelen een vrouw ontvoerde en haar meerdere malen verkrachtte moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt 10 jaar de cel in. Het OM wil ook dat hij 35.000 euro betaalt aan het slachtoffer.
Volgens de officier van justitie heeft Ingmar S. bewust gehandeld en heeft hij het slachtoffer en haar familie enorm veel leed aangedaan.

GRUWELIJKE RONDRIT

Op de bewuste 15 maart rijdt S. over de Kanaaldijk-West in Breukelen waar het slachtoffer ook in haar auto rijdt. Volgens het OM bedreigt hij de vrouw met een nepvuurwapen en eist hij haar pinpas en code. Hij dwingt haar naar Nieuwer ter Aa te rijden waar hij haar volgens de aanklager verkracht. Daarna rijdt hij terug naar zijn eigen auto waar hij het slachtoffer in de kofferbak stopt.
Onderweg stopt hij om haar met tiewraps en tape vast te binden. De rit gaat verder naar Woerdense Verlaat waar een paardentrailer staat. Deze is van S. en zijn gezin. De vrouw wordt hierin opgesloten en alleen gelaten. Na een uur komt S. terug en volgens het OM verkracht hij haar daar opnieuw. Daarna wordt ze weer in de kofferbak van zijn auto gelegd. De vrouw wordt uiteindelijk achtergelaten en gevonden in Diemen.

TRAUMA

Het slachtoffer neemt in de rechtbank zelf het woord. "Mij werd iets aangedaan waarvan ik nooit had gedacht dat iemand mij dit aan zou doen", zegt de vrouw in de rechtszaal. "Toen hij het koordje uit mijn broek trok, dacht ik dat hij mij zou wurgen. Toen ik benzinedamp rook, dacht ik dat hij mij in brand zou steken."

SCHILDKLIER

S. zegt in de rechtbank herhaaldelijk dat hij zich niets meer kan herinneren. "Het is als een flits." S. is piloot maar zit al enige tijd thuis. Tijdens eerdere politieverhoren heeft hij gezegd dat hij de "kick van zijn werk miste en dat hij afleiding en iets spannends zocht".
In het Pieter Baan Centrum is Ingmar S. onderzocht. Daar is niets gevonden wat zijn geheugenverlies kan verklaren. Ook is onderzocht of zijn schildklieraandoening en medicatie daarvoor van invloed kunnen zijn geweest op zijn gedrag. Maar deskundigen hebben daar geen aanwijzingen voor gevonden. Hij is volledig toerekeningsvatbaar.
De uitspraak is op 22 november.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.