Gemeenteraad Leusden neemt besluit over appartementencomplex van 19 meter hoog

Op deze plek moet het appartementencomplex komen te staan.
Op deze plek moet het appartementencomplex komen te staan. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
LEUSDEN - Komt er een appartementencomplex van 19 meter hoog aan de Hamersveldseweg of toch niet? Die vraag houdt Leusdenaren bezig. Vanavond praat de gemeenteraad erover en komt er eindelijk meer duidelijkheid.
Alexander Beets is één van die omwonenden die zich erg druk maakt. Hij woont zelf aan de weg en ziet de komst van de nieuwbouw totaal niet zitten. "Ik denk dat heel veel mensen die hier wonen en die hier langskomen, denken van hoe in godsnaam dit besluit goedgekeurd kan worden. Om zo'n bouwplan op deze plek uit te voren."
Alexander Beets is tegen het bouwplan aan de Hamersveldseweg

PROTESTEREN

Beets heeft honderd protestbrieven verspreid in de buurt en ongeveer de helft van de brieven heeft hij teruggekregen met een handtekening erop. Mensen zijn het met hem eens dat de bouwplannen het dorpse karakter van Leusden aantasten.
Volgens Beets is door de gemeente vastgelegd dat de Hamersveldseweg een dorps karakter moet houden. "Dus voor alle nieuwbouw terughoudend zijn en zorgvuldig zijn. Het moet inpassen in het karakter van de Hamersveldseweg. Met alle redelijkheid kan je toch niet zeggen dat een complex van 19 meter hoog in de omgeving past."
Op deze plek moet het appartementencomplex komen.
Op deze plek moet het appartementencomplex komen. © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

GEMEENTE

Het gemeentebestuur vindt het dorpse karakter ook belangrijk, maar in de buurt van de twee winkelcentra in Leusden geldt een uitzondering. "Omdat we daar vinden dat we iets stedelijker kunnen zijn en het bespaart ruimte waar we anders in het groen zouden moeten bouwen", aldus Eric van Beuren, wethouder Wonen.
De gemeenteraad zal naar verwachting vanavond instemmen met de plannen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.