Acteur en supersint Bram van der Vlugt maakt jubileumvoorstelling

© ANP
DE MEIJE - Gelauwerd acteur en voormalig Sinterklaas-vertolker Bram van der Vlugt maakt tere van zijn 85e verjaardag, mei volgend jaar, een jubileumvoorstelling. 'Vogel' heet het stuk dat vanaf maart te zien is.
Van der Vlugt uit De Meije bij Woerden werkt voor deze voorstelling samen met twee theatermakers, die ruim een halve eeuw jonger dan hijzelf zijn, maakte Theaterbureau De Mannen donderdag bekend.

VERHAAL

Het toneelstuk gaat over Martinus, een oude man die in een verlaten stationsgebouw woont en met zijn kleinzoon terugkijkt op zijn leven. Samen zoeken ze uit er in de oorlog precies is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Van der Vlugt had zelf een Joodse moeder, die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd naar Auschwitz werd gedeporteerd en daar het leven verloor.
De première van Vogel is op 23 maart in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De voorstelling is daar ook te zien op de 85ste verjaardag van Van der Vlugt op 28 mei.

CV

Van der Vlugt kreeg in 1960 bekendheid door zijn rol als dokter Finlay in de televisieserie Memorandum. In 1970 was hij een van de oprichters van Toneelgroep Sater. Hij speelde er zelf tot 1974. Daarna was hij bij wisselende gezelschappen en in de vrije sector te zien. Van der Vlugt speelde in vele tientallen films en series, waaronder bijvoorbeeld De Fabriek en Medisch Centrum West.

SINTERKLAAS

Voor zijn rol in Kopenhagen kreeg hij in 2000 de Louis d'Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol. Ook wordt de acteur door veel Nederlanders beschouwd als de beste en eigenlijk de enige echte Sinterklaas.
Van der Vlugt is actief als ambassadeur van het Groene Hart. Hij woont al zo'n veertig jaar in De Meije.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.