RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hoofdofficier Jet Hoogendijk stapt op bij OM Midden-Nederland

UTRECHT - Hoofdofficier van het Openbaar MinisterieJet Hoogendijk stopt bijhet parketMidden-Nederland. Ze wordt rechter bij de rechtbank in Amsterdam.

Hoogendijk was de afgelopen drie jaar het hoofd van het openbaar ministerie in Utrecht. In een verklaring zegt Hoogendijk dat ze deze stap wil maken omdat ze een paar jaar geleden ernstig ziek is geweest. "Daardoor weet ik dat als je iets wilt doen, je dat niet te lang moet uitstellen."

Tegelijktertijd met Hoogendijk stapt Bart Nieuwenhuizen, hoofdofficier van het parket Den Haag op. Ook hij wordt rechter. De NRC stelt dat het vertrek van de hoofdofficieren ongelukkig uitkomt. Bij andere parketten stapte onlangs eenhoofdofficier op wegens het schenden van de integriteiten weer een ander ging weg na klachten van het personeel over de sfeer.

Jet Hoogendijk begint inapril volgend jaar metde opleiding tot rechter. Het is nog niet bekend wie haar opvolger wordt. Hoogendijk was het afgelopen jaar ook veel te zien bij RTV Utrecht. In het tv-programma UVandaag vertelde ze als stamgast regelmatig over de aanpak van criminaliteit in de regio.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht