Margreet: Terugblik op 2018: "Vogeltjes pikken van kinderen doe je niet"

Luc is nog altijd emotioneel over de diefstal
Luc is nog altijd emotioneel over de diefstal © RTVUtrecht
MAARSSEN - Het voelt misschien nog niet zo, maar toch zijn we in de laatste weken van 2018 aangekomen. Een mooi moment om terug te blikken op het jaar. Dat doet Margreet met mensen met een bijzonder verhaal. Of het nu groot of klein nieuws was, het was nieuws dat ons bijbleef.

ONVERLATEN

Neem nu Luc Nietveld: tachtiger, energiek, dierenliefhebber en gepassioneerd vrijwilliger bij kinderboerderij Otterspoor in Maarssen. In juli ontdekte hij de diefstal van bijna alle vogeltjes uit de grote volière. Alleen de zebravinken - vogels die weinig waard zijn en ook nog eens bekend staan als 'nestverstoorders' - hadden de onverlaten laten zitten.
Een droevig verhaal, met een heel bijzonder vervolg: uit onze hele regio, maar ook van ver daar buiten, werden vogeltjes aangeboden. Luc mocht zelfs bij wat oudere vogelliefhebbers een hele volière leeghalen. Ook de aankleding van het verblijf kreeg hij kado: "Het was ongelofelijk. Zoveel mooie beestjes, vaak ook nog heel bijzondere, mocht ik zomaar ophalen!"
De voilière is nu weer helemaal vol. De vogels hebben hun draai gevonden. "Dat had nog wel even tijd nodig hoor", vertrouwt Luc ons toe, "maar dat hoort erbij. Soms moet er eerst nog wat uitgevochten worden." Beheerder van de kinderboerderij, Gerard Siks, hoopt dat het nu afgelopen is met de brute diefstallen die de kinderboerderij treffen: "Pikken van kinderen doe je niet. Dat is echt ontzettend laf!"
Mensen uit het nieuws, de gestolen vogeltjes van Otterspoor

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.