RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

GroenLinks pleit opnieuw voor grote vuurwerkshow in Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse fractie van GroenLinks†stelt voor om een grote vuurwerkshow te organiseren in Utrecht. Die zou voor het eerst moeten plaatsvinden tijdens de jaarwisseling van 2019/2020.

De partij doet het voorstel tijdens de begrotingsbehandeling in de Utrechtse raad. Eerder bleek dat er in de stad geen geschikte plek is voor zo'n show. Daarom roept GroenLinks op om eerst op zoek te gaan naar zo'n locatie. De show zou door een particulier bedrijf georganiseerd moeten worden, maar GroenLinks wil wel belastinggeld vrijmaken om de show mogelijk te maken.

Met de show hoopt GroenLinks dat er minder individueel vuurwerk wordt afgestoken tijdens de jaarwisseling. Daardoor vermindert het aantal mensen met letsel, vermindert de overlast voor dieren en zou de luchtvervuiling afnemen, zegt GroenLinks.


Eerder al zei de burgemeester dat hij geen mensen vrij kan maken voor orde en toezicht tijdens een centrale vuurwerkshow tijdens Oud en Nieuw. In het voorstel van GroenLinks staat dat beveiligers privaat ingehuurd zouden moeten worden.

GEEN GESCHIKTE LOCATIE

Wethouder Verschuure†zei dat er eerder een onderzoek is gedaan naar een locatie voor zo'n show. Daaruit bleek dat er geen enkele beschikbare locatie is.

Ook gaf hij een winstwaarschuwing. De gemeenteraad wil de show betalen uit het fonds voor evenementen. Volgens de wethouder kost een show zoals ze die in Rotterdam tijdens Oud en Nieuw organiseren al snel 450.000 euro. In het hele evenementenfonds zit in totaal 300.000 euro. Dan is er verder ook geen ruimte voor andere evenementen.

Later vanavond beslist de gemeenteraad of het voorstel van GroenLinks het gaat halen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht