RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Shanice van de Sanden vol vertrouwen voor WK kwalificatie

1/2
UTRECHT - Het is een belangrijke dag voorhet Nederlands damesvoetbalelftal. Vanavond spelen ze eenkwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland om door te mogen naar het WKvolgend jaar.

De grasmat van de Galgenwaard ligt in ieder gevalprima bij, het is goed voetbalweer ener komen maar liefst 24.000toeschouwers op de wedstrijd af.

"Ik sta morgen gewoon met de volle honderd procent op het veld, misschien wel 110 procent",zei Shanice van de Sanden gisteren tijdens de laatste training. "Ik kan niet wachten om daar te staan met al die supporters om ons heen en dan ook nog in m'n eigen stad, hoe mooi kan het zijn?"

ZWITSERLAND
Voor Shanice is de wedstrijd tegen Zwitserland misschien wel een van de belangrijksten uit haar carrere. Toch blijft ze nuchter. "We proberen dicht bij elkaar te blijven enelkaar vertrouwen te geven. Het vertrouwen is er, het gevoel in de groep is goed, dus ik ben er klaar voor."

Zwitserland geldt als een underdog in de tweeluik. De ploeg zal waarschijnlijk verdedigend gaan spelen en loeren op een countertje. Van de Sanden rekent zich daarom nog niet rijk. "We moeten dit verdelen over twee wedstrijden. Als we morgen winnen, dan is er nog een uitwedstrijd. Tuurlijk gaan er al wel een paar momenten door m'n hoofd heen, over hoe ik daar ga staan en hoe ik ze pijn ga doen. Dat gaat wel door m'n hoofd heen."

Niet alleen Van der Sanden is afkomstig uit onze regio. Ook keepster Sari van Veenendaal hoort bij ons. Zij komt uit Nieuwegein, maar voetbalt bij Arsenal in Londen.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur.

Voetbaldames spelen belangrijke kwalificatiewedstrijd in Galgenwaard


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -