RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wethouder vraagt inwoners mee te denken over schuldenvrij Utrecht

1/2
UTRECHT - De Utrechtse wethouder Linda Voortman vraagt inwoners van de stad om mee te denken om Utrechters schuldenvrij te krijgen. De ideeŽn worden tijdens een stadsgesprek in december besproken.


Schulden leveren mensen problemen op, zegt de wethouder. "Ze leiden ertoe dat mensen geÔsoleerd raken, dat mensen moeilijker aan het werk komen, meer stress hebben en een slechtere gezondheid krijgen. Dus daarom willen we mensen extra hard helpen, het is een breed belang", aldus Voortman.

De gemeente merkt dat mensen zich schamen voor hun schulden en daardoor hun problemen niet aanpakken. "Die mensen wil ik ook bereiken, want als je ze niet bereikt,†kun je ze ook niet helpen en worden de problemen groter."

MANTEL VAN SINT MAARTEN

De organisatie Mantel van Sint Maarten helpt al mensen met schulden. Schaamte komt ook daar vaak voor. "We weten dat er ongeveer vierduizend huishoudens†in beeld zijn bij de gemeente†waar schulden een grote rol spelen, maar een veelvoud daarvan niet", zegt Dirk van den Oven.

Daar moet dus verandering in komen. De afgelopen dagen kreeg de wethouder al dertig ideeŽn binnen. Ze hoopt nog op meer. "Ik denk niet dat ik de wijsheid in pacht heb, ik denk dat ook juist in de stad een hoop mensen zijn met veel goede ideeŽn."

Tijdens het stadsgesprek worden de beste ideeŽn gepresenteerd. Daarna volgt een gesprek met het publiek. IdeeŽn kunnen worden ingestuurd via utrecht.nl/utrechtschuldenvrij

Wethouder vraagt inwoners mee te denken over schuldenvrij Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht