In beeld: honderden aanwezigen bij gebedsdienst voor Asia Bibi

Honderden mensen kwamen op de gebedsdienst af.
Honderden mensen kwamen op de gebedsdienst af. © Sem van der Wal
VIANEN - Honderden mensen zijn vanavond bijeengekomen in de Grote Kerk in Vianen voor de dienst voor de christelijke Asia Bibi uit Pakistan.
© Sem van der Wal
Bibi zat jaren in een dodencel in Pakistan omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Woensdag is ze vrijgelaten. Onbekend is waar ze nu precies is. Extremistische moslims in Pakistan willen dat ze alsnog wordt opgehangen.
© Sem van der Wal
In de kerk waren prominenten aanwezig, zoals SGP-leider Kees van der Staaij en Europarlementariër Peter van Dalen van de ChristenUnie. Ook sprak haar advocaat, Saif ul Malook. Hij vluchtte vorige week uit Pakistan en is sindsdien in Nederland.
© Sem van der Wal
Saif-ul-Malook zei blij te zijn met het aanbod van minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) om hem op te nemen in het zogenoemde Shelter City-programma voor verdedigers van de mensenrechten. Hij is dankbaar en blij dat hij in elk geval drie maanden in Nederland kan blijven.
"Ik leefde als een prins in Pakistan. En nu ben ik in een onbekend land en is mijn toekomst onzeker." Over Asia Bibi zei hij: "Ik heb nog nooit zo'n sterke vrouw als Bibi ontmoet. Terwijl zij al negen jaar in de gevangenis zat en haar dochters moest achterlaten, was ze nog altijd krachtig. Ik zou heel depressief zijn geweest."
© Sem van der Wal
De dienst is georganiseerd door de Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) die de Pakistaanse advocaat heeft opgevangen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.