Utrecht krijgt volgend jaar een grote vuurwerkshow met Oud en Nieuw

© Pixabay
UTRECHT - Er komt een grote vuurwerkshow, volgend jaar bij de jaarwisseling. Althans, een meerderheid van de gemeenteraad wil dat. Een voorstel van GroenLinks voor zo'n centrale show haalde een meerderheid in de Utrechtse raad bij de begrotingsbehandeling. Alleen de VVD en Partij voor de Dieren stemden tegen.
Met een centrale show hoopt GroenLinks dat minder mensen zelf vuurwerk gaan afsteken. Volgens de partij kan zo de overlast voor dieren en luchtvervuiling afnemen. Ook moet het aantal mensen met letsel erdoor afnemen.

VOORBEHOUD

Voor het zover is, zijn er nog wel enkele hobbels die genomen moeten worden. Zo waarschuwde wethouder Verschuure dat eerder is gezocht naar een locatie voor zo'n show. Toen werd geen geschikte plek gevonden.
Ook financieel is het organiseren van een vuurwerkshow een uitdaging. In het fonds voor evenementen zit in totaal 300.000 euro, terwijl een vuurwerkshow zoals ze bijvoorbeeld in Rotterdam organiseren al snel 450.000 euro kost.
Dit jaar gaat het er dus nog niet van komen. Bij de jaarwisseling van 2019/2020 moet de vuurwerkshow voor het eerst georganiseerd worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.