Nijntje museum hoeft van Utrechtse raad niet naar Leidsche Rijn

© RTV Utrecht
UTRECHT/LEIDSCHE RIJN - Een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad ziet niks in een verhuizing van het nijntje museum. De VVD stelde voor het museum te verhuizen naar Leidsche Rijn omdat de huidige locatie in het centrum volgens de partij slecht bereikbaar is. Maar het voorstel krijgt onvoldoende steun van andere partijen.
De VVD zag Leidsche Rijn wel zitten vanwege de ruimte en mogelijkheden om te bouwen. De huidige locatie aan de Agnietenstraat is volgens de partij niet handig. "Je moet niet proberen om vanaf het station met twee kinderwagens naar het nijntje museum te lopen. Dat is niet te doen", zei raadslid Gertjan te Hoonte eerder deze week.
Het nijntje museum zelf zit niet te wachten op een verhuizing. Tweeënhalf jaar geleden werd het museum nog uitgebouwd op de huidige locatie. "En dat is niet voor niets geweest", zegt Jacqueline Rutten van het museum. "We hebben nu de samenwerking met het Centraal Museum. Kinderen kunnen daar dan ook gelijk in aanraking mee komen."
Ook is het museum bezig met plannen voor een verdere uitbreiding. Op details daarover wil Rutten niet ingaan. "Hoe dit precies ingevuld gaat worden, moeten we nog overleggen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.