RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuw kindcentrum geopend in Veenendaal: "Goede start voor ontwikkeling kind"

1/2
VEENENDAAL - Het ene kind moet naar school en het andere moet naar de opvang. Maar bijna altijd op een andere locatie en om dezelfde tijd. Een logistiek probleem voor veel ouders. In Veenendaal hebben ze er een oplossing voor gevonden: daar is vandaag een Kindcentrum officieel geopend.

Het kindcentrum is een samenwerking tussen basisscholen De Schakel, De Grondtoon en kinderopvang Kwink. Het gezamenlijke centrum moet er volgens directeur van De Schakel Rob Meinster voor zorgen dat kinderen "de beste kansen voor hun ontwikkeling krijgen". "Als peuters tijdens de kinderopvang al op een basisschool kunnen beginnen, is dit een goede start voor hun ontwikkeling. Ze groeien al op in een leeromgeving en kunnen samenwerken met oudere kinderen."

Ook vindt Meinster het belangrijk dat ouders op deze manier alvast kennismaken met het basisonderwijs. "Ze weten wat er op school gebeurt en raken vertrouwd met de docenten."

Wethouder Marco Verloop heeft vanmiddag de eer om het kindcentrum te openen. Hij krijgt een rondleiding tijdens een open ochtend en ook zijn er activiteiten voor de kinderen van het nieuwe centrum.

Directeur Rob Meinster over kindcentrum Veenendaal


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht