Unanieme steun voor appartementencomplex in Leusden

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
LEUSDEN - De gemeenteraad van Leusden heeft gisteravond unaniem ingestemd met de bouw van een 19 meter hoog appartementencomplex aan de Hamersveldseweg.
Tijdens het debat gaven alle partijen aan dat de vraag naar woningen groot is en op deze plek voorzien kan worden aan de behoefte. "Het project tast de historische karakter van de weg wel aan maar deze tijd vraagt soms om andere keuzes", verdedigde Karolien Pouwels, fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP. Volgens haar kan hierdoor elders in het dorp het groen worden gespaard.
Voor de VVD is van belang dat de appartementen bedoeld zijn voor senioren. "Wij willen graag woningen voor deze groep en het historische lint is in deze omgeving al aangetast door andere hoge gebouwen" , aldus raadslid Henk Lonink.
In de aanloop naar het besluit kwam er protest van een groep inwoners die vreest dat de bouwplannen het dorpse karakter van Leusden aantasten. Tijdens het debat gisteravond werden zorgen geuit over het participatieproces.
De SP vindt dat omwonenden onvoldoende zijn geïnformeerd en betrokken bij de planvorming. Ook de ChristenUnie-SGP vindt dat dit beter kan en merkte op dat bijvoorbeeld de Historische Kring niet actief is gevraagd om advies. GroenLinks-PvdA gaf aan dat omwonenden pas begin dit jaar op de hoogte zijn gesteld terwijl de gemeente al tien jaar praat met de initiatiefnemers van het bouwproject.
Wanneer de eerste schop de grond ingaat is nog niet duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.