A12 nog altijd dicht voor spoedreparatie na ongeluk: nieuw asfalt nodig bij Oudenrijn

© Michiel van Beers
UTRECHT - De hoofdrijbaan van de A12 is nog altijd dicht voor herstelwerkzaamheden. De weg raakte vrijdagmiddag bij een ongeluk zo beschadigd dat het asfalt moet worden weggefreesd en er nieuw asfalt moet worden aangebracht.
De A12 was vrijdag in de middag al lang dicht na een ongeluk met twee vrachtwagens en een auto bij knooppunt Oudenrijn. Toen de rommel was opgeruimd kon om 17.00 één rijstrook open, maar die ging om 21.00 weer dicht. De hele nacht is er aan de weg gewerkt.

ONGEVAL

Aan het begin van de middag botste een vrachtwagen bij knooppunt Oudenrijn achterop zijn voorganger bij het wisselen van rijbaan. Daardoor botste zijn voorganger weer op een personenauto. Alleen de chauffeur die achterop botste raakte licht gewond. Wel was de ravage groot en lag er olie op de weg, waardoor de opruimwerkzaamheden lang duurden.

SPITS

Rondom Utrecht stond het verkeer daarom massaal vast tijdens de avondspits. Volgens Rijkswaterstaat stond er rond 17.45 uur op de snelwegen rond de stad zeker 62 kilometer. Op de A12 stond het uren vast van Bunnik tot aan knooppunt Oudenrijn. Die file stond er om 20.00 uur ook nog.

NEGEREN ROOD KRUIS

Ondanks het rode kruis boven de weg, zijn er toch een aantal mobilisten geweest die zich niet aan de regels hielden, meldt de politie op Twitter. "We hebben een aantal mensen moeten bekeuren voor het negeren van het rode kruis. Bestuurder gaven aan dit te doen 'in verband met reistijd'", aldus de tweet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.