Politie Veenendaal heeft handen vol aan winkeldieven: "Dweilen met de kraan open"

VEENENDAAL - De politie in Veenendaal heeft gistermiddag en -avond de handen vol gehad aan winkeldieven. Het was volgens een van de agenten "dweilen met de kraan open".
Het begon rond 16.00 uur met een melding van een ondernemer uit het centrum over meerdere winkeldieven. Dankzij een goede beschrijving, konden ze even later opgepakt worden. Het ging om mannen van 15, 17 en 21 jaar oud, allemaal uit Leersum.
De drie hadden gestolen spullen van meerdere Veenendaalse winkels bij zich. Eén van de mannen droeg zelfs een dure trui met de beveiligingslabels er nog aan. De mannen bleken de afgelopen tijd al vaker in contact geweest te zijn met justitie. "Zeer hardleers", aldus de politie. Ze zitten vast.

SUPERMARKT DIEVEN

Even later volgden nog twee meldingen van winkeldiefstal. Een 16-jarige jongen uit Doorn zou iets bij supermarkt gestolen hebben. Ook liep een 73-jarige man uit Veenendaal tegen de lamp omdat hij spullen meenam uit de supermarkt zonder te betalen. Hij kreeg een boete en mag voorlopig de winkel niet meer in.
In de avond moest de politie voor de vierde keer in actie komen vanwege winkeldiefstal. Een 51-jarige vrouw uit Veenendaal probeerde samen met haar 19-jarige zoon een tas vol spullen mee te nemen uit een supermarkt, zonder te betalen. Ook zij werden aangehouden. Ze krijgen een boete en mogen een jaar de winkel niet meer in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.