Onderzoek naar weggebruikers in de Randstad

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
PROVINCIE UTRECHT - Om meer inzicht te krijgen in de ervaringen en het gedrag van automobilisten, houdt Rijkswaterstaat dinsdag en donderdag een verkeersonderzoek. Op 38 locaties in de Randstad wordt een verkeersmeting gedaan. Ook worden enquêtes gehouden.
Rijkswaterstaat wil met het onderzoek meer te weten komen over waar mensen naartoe gaan en waar ze vandaag komen, en of ze onderweg zijn voor bijvoorbeeld werk of recreatief.

KENTEKENS

Dinsdag 13 en donderdag 15 november worden met camera's de kentekens geregistreerd van auto's die voorbij komen. In Utrecht zijn er onder meer meetlocaties op de A2 bij Breukelen en de A12 bij Harmelen. Ook in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland wordt het onderzoek gedaan.
De kentekenhouders van de auto's die geregistreerd worden, krijgen de week erna een brief met het verzoek om digitaal een enquête in te vullen. In die vragenlijst wordt onder meer gevraagd wanneer ze doorgaans reizen, hoe ze omgaan met files en welke reisinformatie ze gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de radio, navigatiesystemen, apps of borden boven de weg.

VERBETEREN VEILIGHEID EN BEREIKBAARHEID

In 2014 werd een vergelijkbaar onderzoek gehouden. Door de uitkomsten van toen te vergelijken met het onderzoek van nu, hoopt Rijkswaterstaat meer inzicht te krijgen in trends en ontwikkelingen. De resultaten moeten helpen bij het verbeteren van de veiligheid en bereikbaarheid van de Randstad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.