Minister en gedeputeerde naar Vijfheerenlanden voor problemen met sluipverkeer

© RTV Utrecht / Jiri Glaap
VIJFHEERENLANDEN - Automobilisten die files op de A2 en A27 omzeilen zorgen dagelijks voor opstoppingen in Vianen, Lexmond en Meerkerk. Voor de Vijfheerenlanden-gemeenten is die verkeersproblematiek enorm frustrerend.
De lokale VVD heeft daarom minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen (VVD) en de gedeputeerden van Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht uitgenodigd om zelf te komen kijken in het gebied. Met een grote zwarte bus reden ze vandaag rond in het gebied.
Voor de minister heeft het terugdringen van het aantal files prioriteit. In het regeerakkoord staat dat ze er jaarlijks 100 miljoen euro bij krijgt. Cora van Nieuwenhuizen: "Die 100 miljoen euro die ik heb voor de korte termijn aanpak gaat zeker voor een deel ook in deze regio landen. Met elkaar moet je kijken wat je het beste kunt doen."
In de regio wordt het de komende jaren alleen nog maar drukker. Zo staat de verbreding van de A27 op het programma, dat komt het sluipverkeer niet ten goede.
Gedeputeerde Dennis Straat (VVD): "Volgens mij moeten we ook niet doen alsof het in een keer voorbij is. Dat is niet zo. Uiteindelijk is de oplossing verbreding van de snelweg, goede doorstroming zodat mensen niet de sluiproutes nemen."
In de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden gaat het sluipverkeer nog een grote rol spelen. Politieke partijen willen de smokkelroutes door de kernen ontmoedigen. Zo wordt er gedacht aan verboden voor vrachtwagens en het inzetten van verkeersregelaars.
Minister naar Vijfheerenlanden voor hinder sluipverkeer

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.